Foto van Marc Germonprez

Marc Germonprez

Geboren in 1983, op een zondag.

Marc Germonprez, oud eigenaar restaurant Den Baigneur in Duinbergen is na het behalen van zijn “toque blanche” bij de Orde van de 33 Meesterkoks, ook op 18 maart ‘08 in het 2-sterrenrestaurant “Comme chez soi” in Brussel officieel benoemd tot Meesterkok van België. Met zijn 25 jaar toen is Marc Germonprez de jongste meesterkok ooit.

Marc stelde vervolgens het boek “Drie generaties Germonprez” samen. Hij is ook uitgever van het kookboek “Vis” dat verspreid werd in alle Delhaize supermarkten. In 2006 werd hij actief lid van het “Kookeiland” en verzorgde hij live on stage met veel schwung en bravoure kookshows- en demonstraties op diverse horecabeurzen en kookevenementen. Hij manifesteert zich ook als een gewaardeerde en mondige tv-kok, o.m. in het VTM- programma “De perfecte keuken”.

Elke zomer kookte Marc op 21 juli in Ibiza voor 2000 couverts naar aanleiding van “La fête des Belges”. Vader en zoon Germonprez onderhouden ook nauwe banden met koninklijke hoofden. Zo kwam Prins Alexander regelmatig over de vloer in Den Baigneur en gebruikte Marc met succes zijn culinaire talenten tijdens een banket in New York naar aanleiding van het bezoek van Prins Filip en Mathilde. Restaurant Den Baigneur in Duinbergen was meteen in België het enige restaurant waar toen 2 meesterkoks aan het fornuis stonden en dit voor een piepklein intiem eetparadijs met maximum 14 couverts…

Foto van Marc Germonprez

Partner: BO'OZE

Because no great story ever started with: I had a glass of milk.

Elk feest heeft de juiste en gepaste cocktails & dranken nodig en daar zorgt BO'OZE voor. BO'OZE brengt eyecatchers naar uw evenement met een gepaste thema.

Hij brengt voor u verfijnde gin&tonics, cocktails, mocktails maar ook de gewone dranken zoals wijn, koffie, water en frisdranken. Alles wordt op maat voor u gemaakt, siropen worden vers bereid en alles wordt mooi afgewerkt, naar uw budget.

Meer? Klik hier.